Terrassen Reddet

Terrassen blev reddet med Owatrol Deks Olje D1 og Owatrol afrensningsprodukter.

 Denne husejers terrasse er 4 år gammel. Ejerne havde tidligere olieret terrassen to gange med en træolie fra en velkendt producent, men havde ikke forud for påføringen afrenset terrassen. De var aldrig tilfredse med det færdige resultat, og troede deres terrasse var ødelagt. Heldigvis kan selv terrasser i dårlig forfatning normalt reddes med en korrekt behandling og beskyttelse.

Det er ikke nødvendigvis så svært som det ser ud, og vi vil på en enkel måde føre dig gennem processen ”trin for trin”, så hvis du har et lignende problem med din hårdttræsterrasse derhjemme, er her løsningen som klarer problemerne.

Projektet er brugt Owatrol Treprep til stripning, Owatrol Net-Trol til neutralisering og D1 Træolje som er en indtrængende træolie med en langvarende beskyttelse af enhver type hårdttræ. Her er det en Ipe terrasse.

Trin 1: Strip (afrens) den tidligere finish af terrassen Owatrol Treprep

Brug Owatrol Treprep til at fjerne den tidligere behandling og finish samt begroninger på terrassen. Vand terrassen og påfør Treprep i passende områder, som kan behandles indenfor en 15 -20 minutters tid, og lad produktet virke. Efter et passende tidsrum 10-15 minutter testes et lille område med en nylon skurebørste for at se, om tidligere finish og snavs løsnes. Herefter kan anvendes højtryksrenser med moderat tryk til at fjerne stripper, skidt etc. Husk at skylle efter med masser af vand. Processen kan også gøres med en gulvskrubbe og en haveslange, hvis du ikke har en højtryksrenser.

Trin 2: Neutraliser overfladen på terrassen med Owatrol  Net-Trol


Efter stripning er det nødvendigt at neutralisere overfladen af hårdttræs terrassen med Owatrol Net-Trol trærens. Det er vigtigt dette sker mens træet endnu er vådt, da træet ellers vil mørkne. Owatrol Net-Trol fordeles på de behandlede områder med en rulle/pensel. Lad produktet virke i 15-20 minutter og fjern det med en gulvskrubbe og rindende vand eller evt. en højtryksrenser med moderat tryk.

Trin 3: Slib eventuelt overfladen af træet


Gå ikke i panik nu, – dette trin er IKKE afgørende for et godt resultat! De fleste fagfolk vil ofte slibe overfladen på terrassen før påføringen af Deks Olje D1, men for én DIY person kan dette trin være skræmmende og tidskrævende uden professionelt udstyr. Det er imidlertid ikke et vigtigt skridt, og du får stadig få en flot finish uden slibning. Her er terrassen blevet slebet.

Trin 4: Påfør Deks Olje D1 mættende hårdttræsolie på hårdtræsterrassen.

Når terrassen er tørret op påføres Deks Olje D1  “vådt-i-vådt, hvilket betyder, at nyt lag påføres, så snart den forrige påføring er blevet absorberet i træet. Arbejd i træets fulde længde og i mindre områder, således mindre overkommelige områder færdiggøres løbende. Deks Olje D1 er en mættende hårdttræsolie, dens plads er inde i træet, hvor den beskytter træet indefra mod UV bestråling og fugtskader samt giver en rig mat overflade finish. I dette projekt er givet 3 lag  Deks Olje D1, men antallet af påføringer vil afhænge af dit træet. Du skal fortsætte, indtil træet ikke kan absorbere mere olie, så det endelige antal påføringer vil afhænge af trætypen, porøsitet, alder osv. Påfør aldrig i direkte sollys eller i perioder hvor der forventes regn indenfor det nærmeste døgn.

Ved påføring af Deks Olje D1, skal du altid huske at arbejde i områder, der kan afsluttes på 15-30 minutter. Arbejd i træets retning og bræddernes fulde længde, og stop ved logiske punkter. Påfør i første lag rigeligt af  Deks Olje D1  og lad det trænge ind i træet (normalt 15-30 minutter). Derefter påføres anden påføring, så snart den første påføring er trængt ind. Fortsæt denne “vådt-i-vådt” påførings metode indtil træet er mættet, dvs. vil acceptere ikke mere olie. Lad den sidste påføring virke i 20-30 minutter hvorefter alt overskydende olie aftørres for at undgå blanke pletter. Undgå at gå på terrassen i minimum 24 timer. Færdig og du får et super udseende terrasse som ligeledes er optimalt beskyttet mod fugt, UV bestråling og tilsmudsning.

Tak til Roger fra R & A Pressure Washing Services Ltd. For at give sin tilladelse til, at vi benytter fotos fra hans projekt.

For yderligere information og tips omkring den praktiske udførsel af arbejdet henvises til detaljerede anvisninger og tekniske datablade på de enkelte produkter på www.owatrol.dk.

WBK Trading A/S

Kobbelvænget 74,1

2700 Brønshøj

Tlf +45 7070 7409

www.owatrol.dk

Scroll til toppen