IPE terrasse med Owatrol D1

Ipe Terrasse

IPE terrasse behandlet med Owatrol Deks Træolie D1

Denne husejers 20 m2 hårdttræsterrasse af Ipe havde brug for en generel opfriskning og påføring af en kvalitets træolie for at oprette terrassens oprindelige udtryk. Husejeren brugte Owatrol løsninger til at genoprette terrassen og beskytte den fremadrettet.

Vi vil guide dig og skridt for skridt, forklare hvad husejeren gjorde for at få en flot ”ny” og beskyttet terrasse! En guide og proces du selv kan anvende på din egen hårdttræsterrasse eller havemøbler.

Trin 1: Brug Owatrol Træprep træfornyer for at fjerne eventuelle tidligere påføringer af træolie og til rengøring af terrassen.


Det første du skal gøre er at fjerne eventuelle tidligere påføringer og vaske terrassen med Owatrol Træprep træfornyer, som er en effektiv allround stripper, der klargør træet før påføringen af Owatrol Deks Træolie D1.
Start med at vande terrassen. Påfør Træprep i ”afsluttede områder” og altid hele trælængder, der kan være afsluttet på 15-30 minutter, ved blot skrubbe produktet ind i træets overflade, og herefter lade det virke. Efter kort tid, ca. 10 minutter, test et lille område af terrassen for at se om belægningen kan fjernes med en børste. Hvis ikke, lad produktet virke lidt længere tid, men hvis belægningen løsner sig, så skrub hele området grundigt med en stiv nylonbørste, kost eller en højtryksrenser med moderat tryk, og skyl med rigeligt vand. Arbejd altid i træets længde.


Trin 2: Brug Owatrol Net-Trol trærens for at neutralisere træet og genoprette træets oprindelige farve


Efter anvendelse af en stripper som Træprep skal træets overflade neutraliseres umiddelbart efter stripningen, mens overfladen fortsat er våd. Hertil bruges Owatrol Net-Trol trærens der påføres (skrubbes let) træet med en syntetisk pensel/børste eller rulle. Lad det stå i 10-20 minutter – hvis overfladen begynder at tørre fugtes den med vandtåge fra haveslangen. Herefter skrub overfladen og skyld samtidig med vand eller brug en højtryksrenser med moderat tryk. Herefter skal træet være helt tørt, før Owatrol Deks træolie D1 påføres.


Trin 3: Beskyt din terrasse med en mættende træolie


Mange husejere vælger desværre for dem selv ikke altid den rigtige træolie til deres terrasse. Der er en sammenhæng mellem pris og kvaliteten på træolien, og en billigere træolie betyder ofte, at husejeren igen skal i gang med oliering af terrassen indenfor kort tid.

Owatrol Deks træolie D1 er oprindelig udviklet til maritimt brug på træbåde, såvel over som under vandlinjen, hvilket er med til at understrege kvaliteten og dens evne til at beskytte træet, som ingen anden træolie. Deks træolie D1, er en mættende olie specielt designet til hårdttræ af enhver art, hvor den trænger dybt ind i træets porer og giver en fremragende beskyttelse mod skader forårsaget af fugt og solens UV-stråler. Ligeledes skaller den ikke.
Deks træolie D1 påføres altid “vådt-i-vådt”, hvilket betyder, at træet ikke må tørre mellem påføringerne, som fortsættes til træet ikke kan absorbere mere olie, og er “mættet”. Arbejd altid i begrænsede områder, og hele trælængder, der kan afsluttes på ca. 15 minutter. Påfør rigeligt med træolie i første lag, og så snart det er blevet absorberet påføres næste lag. Lad ikke overfladen blive berøringstør mellem påføringerne, og fortsæt på denne måde, indtil træet er fuldt mættet. Ca. 30 minutter efter sidste påføring aftørres overfladen for overskydende træolie for at undgå blanke pletter. Herefter skal terrassen ”hærde op” i et par døgn før den benyttes i daglig brug.

Her er husejerens flotte resultat af sin arbejdsindsats, – en flot of indbydende terrasse som er beskyttet mod vejrliget og fremadrettet er meget nem at rengøre og vedligeholde. 

Tak til Roger fra R & A Pressure Washing Services Ltd. For at give sin tilladelse til, at vi benytter fotos fra hans projekt

For yderligere information og tips omkring den praktiske udførsel af arbejdet henvises til detaljerede anvisninger og tekniske datablade på de enkelte produkter på www.owatrol.dk. Tlf +45 7070 7409

Se flere guides her på www.owatrol.dk 

Scroll til toppen