Ikke-navngivet-2

Guide til grundbehandling af egetræ

Har du fået nye havemøbler, egetræsbænke, haveborde eller andre overflader i egetræ? Du kan behandle møblerne for at sikre levetiden og bevare den flotte glød i træet. Vi har her en step-by-step guide til, hvordan du kommer godt fra start og effektivt grundbehandler dit egetræ.

Vores specielt udviklede produkter er designet til at modstå solens UV-stråler, regn og fugt, samtidig med at de bevarer træets naturlige skønhed. Med vores grundbehandling trænger du dybt ind i træet og danner en beskyttende barriere mod skader, samtidig med at du forhindrer gråning og udtørring. Uanset om dine træmøbler er nye eller ældre, er regelmæssig behandling afgørende for at bevare deres udseende og funktionalitet.

Step 1:
Rens dine egetræsoverflader inden du oliere

Hvordan man behandler og oliere sine egetræsoverflader og havemøbler. Du skal først starte med at åbne træets porer på dine egetræsoverflader, så du efterfølgende kan mætte egetræet optimalt. Her skal du anvende Owatrol Net-Trol trærens, som er en afrenser, der åbner porerne i træet uden at ændre træets struktur og naturlige farve. Produktet er neutralt i forhold til træet, og det er biologisk nedbrydeligt. Husk at følge anvisningerne, som står udførligt beskrevet i det tekniske datablad her, eller find det under produktet på owatrol.dk.

Step 2:
Dine egetræsoverflader skal tørre inden du behandler videre

Dine egetræsoverflader skal tørre i 24-48 timer afhængigt af temperaturen, inden du behandler dem.

Step 3:
Hvordan man oliere dine egetræsoverflader og egetræs havemøbler

Når overfladerne er tørret godt op, kan du gå i gang med at oliere træet. Vi anbefaler at behandle det med Owatrol Deks Olie 1 træolie som grunder. Owatrol Deks Olie 1 træolie har en maksimal evne til at trænge dybt ind i træet - vidste du, at Deks Olie 1 træolie trænger op til 7 gange dybere ind i træet end vand.
Ved at benytte Owatrol Deks Olie 1 træolie vil den efterfølgende vedligeholdelse blive nemmere, da du ikke behøver at slibe eller skrabe på træet flere år efter. Du kan påføre Owatrol Deks Olie 1 træolie med pensel eller rulle. Du kan se mere omkring behandling i det tekniske datablad her eller finde det under produktet på owatrol.dk.

Step 4:
Godt at mætte sig egetræ havemøbler og bænke med træolie

Vi vil varmt anbefale, at du lægger dine egetræselementer ned i et kar, hvis det er muligt. Hvis dine elementer kan være i karet, så ville vi anbefale at dække dem med Owatrol Deks Olie 1 træolie. Lad træet ligge tildækket i olien i cirka 24 timer, så det bliver helt mættet. Når tiden er gået, skal du tage træet op af karet og lade det overskydende olie løbe af. Derefter bør du aftørre træet og lade det stå til tørring. Det er vigtigt at få aftørret overskydende olie med en fnugfri klud, da det ellers kan skabe skinnende pletter på træets overflade. Når dette er gjort, er træet klar til at blive samlet.

Step 5: Behandle dit egetræselementer ”vådt i vådt”

Hvis det ikke er muligt for dig at lægge dine egetræselementer i blød, så vil vi anbefale følgende alternativ: Påfør olien på træet med en pensel, 3-6 gange "vådt i vådt", med 15-20 minutters mellemrum mellem påføringerne på alle flader. Når træet føles mættet, skal overskydende olie aftørres med en fnugfri klud, cirka 20 minutter efter den sidste påføring.

Step 6: Vedligeholde efterfølgende

Til fremtidig vedligeholdelse af dine egetræsbænke vil vi anbefale brug af Owatrol Textrol Træolie, farveløs, som er specielt designet til udendørs træ.

Scroll til toppen